Menu

Werken bij

Traineeship bij het Joke Smit College
Wil jij graag na je afgeronde universitaire Masteropleiding een (betaald) onderwijstraineeship volgen? Dan ben je bij het Joke Smit College aan het juiste adres. De schoolleiding is al vanaf de start van traineeships in het onderwijs (zoals Eerst de Klas en het Onderwijstraineeship) zeer betrokken bij de programma's en doet nu ook weer mee aan Trainees in Onderwijs.

Een groot gedeelte van het team bestaat dan ook uit (oud)-trainees van Eerst de Klas, het Onderwijstraineeship en Trainees in Onderwijs. Dat betekent dat je heel veel steun hebt aan collega’s die hetzelfde traject hebben doorlopen!

Hoe ziet een traineeship op het Joke Smit College eruit? Je geeft drie dagen les aan examen- en voorexamenklassen, volgt één dag de lerarenopleiding en je onderzoekt één dag leiderschap in bedrijven of op scholen of je werkt aan je eigen onderzoek.

Waarom een traineeship bij het Joke Smit College?

  • Je werkt met leerlingen die hun opleiding willen afmaken, willen opstromen naar havo of vwo, of zich voorbereiden op een vervolgstudie.
  • Je krijgt meteen veel verantwoordelijkheid omdat je les mag geven aan examenklassen.
  • Bij ons kun je meer doen dan alleen lesgeven, er is ruimte en ondersteuning om extra taken op te kunnen pakken zoals bijvoorbeeld leerlingbegeleiding.

Lees eens de ervaringen van oud-trainee Boy bij Trainee vertelt. Hij werkt inmiddels als docent bij het Joke Smit College.

Aanmelden voor een traineeship
Heb je de deadline van Trainees in Onderwijs dit jaar gemist en heb je toch interesse om les te geven op het Joke Smit College? Wij bieden ook de mogelijkheid om buiten het landelijke traineeship een programma op maat te volgen. Neem contact met ons op voor meer informatie.