Nieuws

Reünie Gemeentelijk Lyceum voor Meisjes

Afgelopen jaar is ons schoolgebouw gerenoveerd. Het gebouw is in 1926 gebouwd als Gemeentelijk Lyceum voor Meisjes. Om de meisjes van destijds de mogelijkheid te bieden om hun oude school in vernieuwde staat te bekijken en ook medeleerlingen van vroeger te ontmoeten, is er een reünie georganiseerd.

wanneer: vrijdag 13 februari 2015 van 14.00 tot 17.00 uur
waar: Joke Smit College, Reijnier Vinkeleskade 62 te Amsterdam

Al sinds de bouw in 1926 hangt er in de hal van dit schoolgebouw een bijzondere wandschildering. Vele leerlingen zijn het kunstwerk menigmaal gepasseerd toen ze hier op school zaten. De wandschildering over de oertijd is geschilderd door Maria Hubrecht. De doeken hangen nog steeds op hun oorspronkelijke plaats, maar de conditie is slecht en een grondige restauratie is hoognodig. Dit zal veel geld kosten en daarom is de school een crowdfunding begonnen onder de naam ‘De Oertijd van Zuid’. Een van de activiteiten die de school organiseert, is deze reünie voor oud-leerlingen.

Indien u een oudleerling van het lyceum voor meisjes bent, kunt u zich gemakkelijk aanmelden voor de reünie door een email te sturen naar deoertijdvanzuid@rocva.nl of te bellen naar 0611109324.