Nieuws

Parijsreis 2014

Het begint bijna een traditie te worden dat het Joke Smit College in het laatste weekend van de eerste SE-periode van het schooljaar een PWS/SWS-reis naar Parijs organiseert. Dus verzamelde zich op 7 november om half acht ’s ochtends een groep Parijsgangers op het perron voor de Thalys van het Centraal Station.

Toen we in Parijs aankwamen werd snel ingecheckt in het hostel en diezelfde middag al een aantal presentaties gehouden. Om er een paar te noemen: De Jasmijnrevolutie in het Institut du Monde Arabe en Marie Curie bij de Université Pierre et Marie Curie.

’s Avonds is er nog een groep naar het Louvre geweest voordat ze zich in het nachtleven stortten. Een avondbezoek aan het Louvre bleek een groot succes omdat de gigantische rijen van overdag verdwenen waren. We konden gewoon doorlopen.

Zaterdag waren er weer diverse presentatie zoals Eline Vere als tragic heroin bij het huis waar Louis Couperus heeft gewoond en Flappers over de flapper girls in de jaren ’20. ’s Avonds hebben we net als vorig jaar heerlijk met de collega’s in Terminus gegeten.

De laatste dag hebben we anders dan vorig jaar ’s ochtends met de hele groep een rondvaart over de Seine gemaakt in een bateau mouche en ’s middags ging ieder zijns weegs. Een aantal leerlingen heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om nog drie highlights, Champs Elysées, Eiffeltoren én Centre Pompidou, af te werken. Aan het eind van de middag verscheen de hele groep tot onze opluchting voltallig in het hostel en konden we ons naar het Gare du Nord begeven.

Al met al een geslaagd weekend zonder wanklanken waar iedereen erg enthousiast over was!