Menu

Onze crowdfundingsactie is gesloten. De wandschildering is gerestaureerd. Op dit moment zijn we bezig om alle informatie rond de wandschildering van een update te voorzien.

De stand op dit moment € 28.047,00

Na de renovatie in 2014 van het gebouw van het Joke Smit College (bouwjaar 1926) is de restauratie begonnen van de grote wandschildering van Maria Hubrecht (1865-1950). De doeken in de hal van het gebouw, met als onderwerp de prehistorische periodes van Cambrium tot Krijt, hangen er al meer dan 90 jaar en hun conditie was slecht. Ze moesten worden schoongemaakt, zes meter aan scheuren werd gerepareerd en alle doeken moesten een steundoek aan de achterkant krijgen. Een peperdure operatie. Daarom is er in het najaar van 2014 een crowdfunding gestart. Dankzij de opbrengsten van deze crowdfunding, subsidie van de gemeente Amsterdam, subsidie van het Prins Bernhard Cultuurfonds en diverse kleinere fondsen zijn inmiddels bijna vijf doeken geheel hersteld! Nog één te gaan tot de OPENSTELLING OP 20 en 21 MEI tijdens de kunstmanifestatie Open Ateliers Zuid!
Blijf De Oertijd van Zuid steunen en volg ons op facebook en twitter

U kunt onze restauratie steunen door via een donatie fan te worden van een dier of plant. Klik hieronder op een plaatje. Gedurende de restauratie zal uw naam op deze site als fan zichtbaar zijn bij het betreffende onderdeel. Natuurlijk kunt u ook op een andere manier ons project steunen. Als u geen fan van een dier of plant wil worden, maar gewoon een bedrag wil doneren, kies dan voor het plaatje 'Ik wil een eigen bedrag doneren'. Bekijk hier alle donateurs.

Benieuwd naar achtergrondinformatie over de diersoorten? Lees hier het naslagwerk over De Oertijd van Zuid.

Alles weten over de wandschildering van Maria Hubrecht? Bezoek dan www.wandschilderingjokesmitcollege.nl. Dit is een speciale website met achtergrondinformatie over de schilderingen in het gebouw van het Joke Smit College.


De eerste fase van De Oertijd van Zuid wordt ondersteund door een subsidie van Bureau Monumenten en Archeologie Amsterdam.

Restauratie tweede doek wordt ondersteund door het Prins Bernard Cultuurfonds. Met dank aan het Jacob Claij Fonds en het Slingenberg Heymeijer Fonds.