akkoordDe website van het Joke Smit College maakt gebruik van cookies.
Lees ons cookiebeleid

Menu

Boekenfonds

Het Joke Smit College heeft een eigen boekenfonds, waar je de benodigde boeken kunt huren en/of kopen. Vaak heb je voor een vak de boeken van meerdere schooljaren (de gehele bovenbouw) nodig. De kosten voor schoolboeken lopen dan snel hoog op. Het Boekenfonds stelt leerlingen van onze school in staat om de benodigde boeken betaalbaar te bemachtigen.

Hieronder een overzicht van de meest gestelde vragen:

Wanneer is het Boekenfonds geopend?

Dinsdag van 12 tot 14 uur.

Er kan alleen met PIN worden betaald.

Wie kan er gebruik maken van de diensten van het Boekenfonds?
Alle leerlingen die zich hebben ingeschreven op het Joke Smit College. Het Boekenfonds verhuurt uitsluitend schoolboeken aan eigen leerlingen. Ook “uitbestede” leerlingen (16- of 17-jarigen die door hun reguliere VO-school zijn uitbesteed bij het Joke Smit College) kunnen van het Boekenfonds gebruikmaken. Bij uitbestede leerlingen wordt het boekengeld door de uitbestedende school betaald, deze leerlingen moeten echter wel borg betalen voor de schoolboeken.

Welke boeken bieden we aan?
Bij de intake wordt automatisch een overzicht van de door jou benodigde boeken gemaakt. Deze boeken zijn leverbaar door het Boekenfonds, waardoor je meteen na je inschrijving je schoolboeken kan komen huren in lokaal 1.01.

Hoe berekent het Boekenfonds de prijs van boeken?
De huurprijs van schoolboeken is de helft van de nieuwprijs. Van de huur krijg je weer de helft terug op het moment dat je de huurboeken inlevert (de borg). Uiteindelijk kost huren dus een kwart van de nieuwprijs. Werkboeken worden niet verhuurd, maar verkocht tegen de kostprijs.

Welk bedrag ben ik ongeveer kwijt aan schoolboeken?
Dat is afhankelijk van het vakkenpakket en het onderwijsniveau, VMBO, HAVO of VWO. Hoe meer vakken je volgt, hoe hoger de kosten. Ter indicatie: gemiddeld is een VMBO-leerling ongeveer €45,- kwijt per vak, HAVO €55,- per vak en VWO €65,- per vak. De borg is verwerkt in deze indicatieve prijzen. Bij het inleveren van de huurboeken krijg je dus een deel van dit bedrag terug. De uiteindelijke kosten zijn dus lager dan de hierboven genoemde bedragen.

Wanneer, waar en hoe dien je je huurboeken terug te brengen?
Huurboeken voor het huidige schooljaar dienen uiterlijk 8 juli 2016 teruggebracht te worden. Indien je eerder je huurboeken wilt terugbrengen en/of het boekenfonds gesloten is, meld je dan bij de conciërge. Je kunt bij hem een terugbrengformulier invullen en de boeken in een stevige plastic tas inleveren.

Wat gebeurt er wanneer je je huurboeken niet terugbrengt?
Wij kunnen alleen schoolboeken voordelig (blijven) verhuren, als iedereen de huurboeken op tijd en in herbruikbare staat terugbrengt. Indien een huurder in gebreke blijft, kan het Boekenfonds besluiten om een incassoprocedure te starten. De principiële en bijkomende (incasso) kosten, komen dan geheel voor rekening van de huurder.